Home
Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Dofinansowanie aparatu.

Dofinansowanie aparatu. 13 lata, 11 mies. temu #80

Witam.
Poszukuję różnych możliwości pomocy finansowej potrzebnej do zakupu aparatów słuchowych dla mojego 1,5 rocznego synka.
Całkowity koszt dwóch aparatów to 8300zł. NFZ dofinansował 3000zł.
Dowiedziałam się, że jeśli zdobędę orzeczenie o niepełnosprawności to będę mogła skorzystac jeszcze z pomocy MOPR oraz jakiejs Fundacji.
Zakład pracy wspomógł mnie w wysokości 1200zł brutto czyli około 835zł netto.
Usłyszałam że PFRON może dofinansowac aparaty w 100%. Na stronie jednak niczego na ten temat nie znalazłam. Tzn żadnej informacji, która mogłaby to potwierdzic.
Czy ktoś posiada jakies szersze informacje na temat dofinansowań aparatów?
Dodam, że Komisja ds. orzekania o niepełnosprawności czeka nas już 26 października. (Pisze "już" bo całkowity czas załatwiania, umawiania się z lekarzami, czekaniem na wyniki, decyzje, cokolwiek, to juz przeszło 1,5 roku! A czas nas goni. Podobno słuch rozwija się do 2 roku życia.)

Dziękuję za wszystkie podpowiedzi! Nawet niepewne.

Odp: Dofinansowanie aparatu. 13 lata, 11 mies. temu #81

Witam, Z tego co sie orientuje to PFRON za pomoca MOPR/PCPR dofinansowuje aparaty, a kwota dofinansownia zalezna jest od dochodow rodziny. Widełki w jakich trzeba sie zmiescic ustalaj regionalne MOPR/PCPR.

Odp: Dofinansowanie aparatu. 13 lata, 11 mies. temu #82

A wiesz moze czy w 100%?

Odp: Dofinansowanie aparatu. 13 lata, 10 mies. temu #85

Z tego co slyszałem to kwota dofinansowania jest różna w zaleznosci od powiatu, lecz zazwyczaj stanowi maksymalnie 150% limitu ceny określonego przez NFZ. Ale polecałbym sparwdzic tą inforacje jeszcze w swoim mijscowym PCPR. Zycze powodzenia.
O kwestię refundacji mozna również podpytac w salonie protetycznym, w kórym zamierzasz kupic aparat. Oni tez sa zorientowai jak to najlepiej załatwic.
  • Strona:
  • 1
Wygenerowano w 0.04 sekundy

Sonda

Jakiego typu aparat słuchowy używasz?

Portal na Facebooku

Без дзвінків і докучливих перевірок платоспроможності видають миттєвий кредит онлайн на картку МФО або приватні кредити. Кредитна історія і поточна платоспроможність - це основні критерії, що дозволяють гроші в борг отримати без питань. На каких условиях выдается онлайн кредит без верификации? Первое - это физическое присутствие заемщика в отделении. Срочно и в самые быстрые сроки получить онлайн кредит без проверок и звонков в Украине проще простого. Без вихідних і свят в будь-який час доби кредит автоматом на картку видається роботом позик цілодобово в Україні. Что делать, если финансы понадобились посреди ночи? Выход есть - взять кредит на карту круглосуточно онлайн. Робот позик видає перший кредит під 0 відсотків на карту і не перевіряє кредитної історії, платоспроможності.