Home
Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Poszę o radę

Poszę o radę 13 lata, 9 mies. temu #99

dzień dobry wszystkim
bardzo proszę o radę mam niesłyszącą 17 letnią kuzynkę której niedawno zmarła mama ona już 8 lat ma aparaty mówi mi ze potrzebuje już nowych rozmawiałam z jej tatą to ciągle powtarza że to mocno dużo kosztuje a ja wyczytałam że można dostać dofinansowania do aparatów chciałabym pomóc jej bo naprawdę jest wspaniałą nastolatką a wiem że tata bez pomocy kogoś z zewnątrz jej nie pomoże . ile naprawdę kosztują aparaty ile można dostać refundacji dofinansowania jak w ogóle mam do tego się zabrać:(

Odp: Poszę o radę 13 lata, 9 mies. temu #101

Tak można dostać dofinansowanie z NFZ oraz MOPS. Dopłata z NFZ przysługuje każdemu, osobom uczącym sie do 26 lat NFZ refunduje 100% z limitu 1500 zł. dopłata z MOPSU z tego co slyszałem jest różna w zaleznosci od powiatu, lecz zazwyczaj stanowi maksymalnie 150% limitu ceny określonego przez NFZ. Ale polecałbym sparwdzic tą informacje jeszcze w swoim miejscowym PCPR.
O kwestię refundacji mozna również podpytac w salonie protetycznym, w kórym zamierzasz kupic aparat. Oni tez sa zorientowai jak to najlepiej załatwić.
Ceny aparatów kształtują sie od 800 zł wzwyz przynajmniej w salonie z ktorego ja korzystam (geers).Mozna tam na miejscu wykonac badanie sluchu. Miła obsługa chetnie pomoze w dobraniu i dopasowaniu aparatu.
Zycze powodzenia.
  • Strona:
  • 1
Wygenerowano w 0.06 sekundy

Sonda

Jakiego typu aparat słuchowy używasz?

Portal na Facebooku

Без дзвінків і докучливих перевірок платоспроможності видають миттєвий кредит онлайн на картку МФО або приватні кредити. Кредитна історія і поточна платоспроможність - це основні критерії, що дозволяють гроші в борг отримати без питань. На каких условиях выдается онлайн кредит без верификации? Первое - это физическое присутствие заемщика в отделении. Срочно и в самые быстрые сроки получить онлайн кредит без проверок и звонков в Украине проще простого. Без вихідних і свят в будь-який час доби кредит автоматом на картку видається роботом позик цілодобово в Україні. Что делать, если финансы понадобились посреди ночи? Выход есть - взять кредит на карту круглосуточно онлайн. Робот позик видає перший кредит під 0 відсотків на карту і не перевіряє кредитної історії, платоспроможності.