Home
Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Aparat słuchowy a awaria elektroniki

Aparat słuchowy a awaria elektroniki 14 lata, 9 mies. temu #27

Debiutuję w świecie aparatów słuchowych. Od kilku miesięcy jestem użytkownikiem Gala Plus mini Ex firmy Kind. W tym czasie zaczęły się awarie elektroniki w domu – od telewizora po komputer. Właśnie poszedł dysk w kolejnym komputerze. Może to głupie pytanie, ale czy ktoś zetknął się z negatywnym oddziaływaniem aparatu na elektronikę?
Jestem wdzięczna za wszelkie informacje.

Odp: Aparat słuchowy a awaria elektroniki 14 lata, 9 mies. temu #28

Witam

Jako zarówno użytkownik, jak i informatyk z wykształcenia mogę powiedzieć że to niemożliwe.

Głównie z tego powodu, że aparaty słuchowe nie maja tyle mocy, aby innemu sprzetowi zaszkodzić. Bateria aparatu ma za małą pojemność, aby wygenerowac tyle prądu, aby z kolei wzbudzić takie zakłócenie elektromagnetycze, by było odczuwalne przez inne urządzenia.

Co innego np. z telefonem komórkowym - on ma "spore mozliwości", albo nawet zdawało by się niewinny akumulator w samochodzie - po zwarciu biegunów może pójść jaki łuk, że jest w stanie zespawać np stalowy klucz do karoserii.

Najbardziej widoczne zakłócenia generuje telefon - wystarczy połozyć go na radiu, albo zbliżyć do klasycznego telewizora (typu CRT)
Pozdrowienia
--
Redakcja
Aparaty Słuchowe od A do Z
www.AparatySluchowe.info
Za tę wiadomość podziękował(a): Torunianka2
  • Strona:
  • 1
Wygenerowano w 0.10 sekundy

Sonda

Jakiego typu aparat słuchowy używasz?

Portal na Facebooku

Без дзвінків і докучливих перевірок платоспроможності видають миттєвий кредит онлайн на картку МФО або приватні кредити. Кредитна історія і поточна платоспроможність - це основні критерії, що дозволяють гроші в борг отримати без питань. На каких условиях выдается онлайн кредит без верификации? Первое - это физическое присутствие заемщика в отделении. Срочно и в самые быстрые сроки получить онлайн кредит без проверок и звонков в Украине проще простого. Без вихідних і свят в будь-який час доби кредит автоматом на картку видається роботом позик цілодобово в Україні. Что делать, если финансы понадобились посреди ночи? Выход есть - взять кредит на карту круглосуточно онлайн. Робот позик видає перший кредит під 0 відсотків на карту і не перевіряє кредитної історії, платоспроможності.